JEDILNIK OD 19. DO 23. 4. 2021 | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PONEDELJEK, 19. 4. | Mlečni riž s čokoladnim posipom (G, M), oreščki (O). | Goveja juha (G, Z), junčji trakci v bučkini omaki (G, Z), široki rezanci (G), solata po izbiri, voda. | Kruhov rogljič (G), pomaranča. |
TOREK, 20. 4. | Maslo (M), med,*bio kruh (G), zeliščni čaj, mandarina. | Korenčkova juha (G, Z), čevapčiči, svinjski kare, riž, zelenjava na žaru, kajmak (M), solata po izbiri, voda. | Sendvič z mortadelo in olivami (G). |
SREDA, 21. 4. Shema šolskega sadja in zelenjave | Pica (G, M), limonada, rukola. | Minjonska juha (G, Z), puranje kocke v smetanovi omaki (G, M), rženi njoki (G), solata po izbiri, voda. | Makovka (G), čokoladno mleko (M). |
ČETRTEK, 22. 4. | Sirov polž (G, M, J), naravni tekoči jogurt, suho sadje. | Paradižnikova juha (G, Z), ribji file po dunajsko (G, M, J), masleni krompir (M), blitva, rezina limone, solata po izbiri, voda. | Frutabela (G, O), sok. |
PETEK, 23. 4. | Lešnikov štrukelj (G, M, J, O), sok, jabolko. | Piščančja enolončnica s sladkim krompirjem (G), kruh Zdravko (G), tiramisu (G, M, J), voda. | Grisini (G), grozdje. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.