Jedilnik

 JEDILNIK OD 19. DO 23. 10. 2020DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK, 19. 10.Mlečna kaša (G, M) s čokoladnim posipom, **jabolko.Brokolijeva juha (G, Z), junčja boranja s stročjim fižolom (G, M, Z, VB), polenta (G), solata po izbiri, voda.Medeni namaz, rženi kruh, sok.
TOREK, 20. 10.**Pašteta (M), *bio kruh (G), kumara in paradižnik, zeliščni čaj.Telečja obara z mesom in ajdovimi žganci (G, Z), pirin kruh (G), zavitek (G, M, J), voda.Krekerji (G), grozdje.
SREDA, 21. 10. Shema šolskega sadja in zelenjaveSadni jogurt (M), mlečna štručka (G, M), melona.Prežganka (G, J), piščančji cordon blue (G, M, J), pire krompir (M), kremna špinača (G, Z), solata po izbiri, voda.Pica žepek (G, M, J), voda.
ČETRTEK, 22. 10.Sendvič z mortadelo (G), olive, sok.Korenčkova juha (G, Z), goveji trakci z zelenjavo v gorčični omaki (G, GS), kus kus (G), solata po izbiri, voda.Otroško veselje (G), mandarina.
PETEK, 23. 10.Topljeni sirček (M), ovseni kruh (G), paprika, sadni čaj.Kremna gobova juha (G, M), široki rezanci z zelenjavno omako (G, Z), solata po izbiri, voda.Rogljiček, navihanček (G, M, J), alpsko mleko (M).

Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten                                       S – soja                                      VB – volčji bob
M – mleko                                       O – oreščki                                  ME – mehkužci
J – jajca                                           Z – listna zelena                          ŽD – žveplov dioksid
R – ribe                                           GS – gorčično seme                    SU – sulfiti
A – arašidi                                       SS – sezamovo seme                

Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.

*bio, ekološka pridelava                                **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. 

(Visited 766 times, 2 visits today)
 
 
 
Dostopnost