Nekatere so bile pomembne za svet, odgovorne so za razne izume, ki nam pomagajo pri vsakdanjem življenju, npr. Nikola Tesla, ki je izumil rentgen, brez katerega si v teh časih ne bi mogli natančneje ogledati poškodovanih delov telesa.

Vse osebnosti, ki smo jih spoznali, so imele težavno življenje ali obdobje v življenju. Nekatere so se soočale s smrtjo staršev, skrivale pred vojno, bile izločene s strani prijateljev … A na koncu se je marsikaj spremenilo, popravilo, izboljšalo.

Vsaka oseba po svoje mi je dala misliti, naj nikoli ne pomislimo na stvari, ki niso zares pomembne, naj se nikoli ne počutimo izločeni, naj delamo, kar nas veseli. Vsaka izbrana osebnost je bila zelo zanimiva.

Sara Kastelic, 5. a

 

V decembru smo vsak dan brali o svetovno znanih ljudeh. Ob svečki smo prebrali nekaj o enem izmed njih. Najbolj všeč mi je bil Leon Štukelj, ki je bil slovenski gimnastik. Telovadil je še večer pred svojo smrtjo. Moji prijateljici, ki je Nizozemka, je bila najbolj všeč Anne Frank, ki je tudi bila Nizozemka.

Vsako jutro po zgodbi smo prebrali tudi nalogo, ki se je navezovala na zgodbo posameznika. Všeč so mi bile naloge: ko nismo imeli domače naloge, ko smo si sami izbrali, pri katerem učnem predmetu bomo imeli nalogo, ko smo morali uporabljati določene besede (hvala, prosim, oprosti …), ko smo morali nekoga, ki ga imamo radi, objeti in mu to povedati.

Ob branju teh zgodb sem spoznala veliko ljudi, ki jih je poznal ves svet, razen mene. Zdaj vem, kaj so oni vedeli – nikoli ne obupaj, ampak vztrajaj (saj je večina od teh ljudi zaslovela šele po smrti).

Tako kot oni sem tudi jaz naredila nekaj dobrega za svet: ob nalogi, da moraš nekoga objeti in mu povedati, da ga imaš rad, sem razveselila veliko ljudi. Bili so zelo veseli. Tako lahko vsak človek naredi nekaj lepega za svet.

Pija Kmet, 4. b

 

Osebnosti, o katerih smo brali, so mi bile zelo všeč. Najbolj mi je ostala v spominu zgodba o J. K. Rowling in Nicku Vujičiću, ki je brez rok in nog. Zgodba o njem mi je bila poučna in se mi je zelo vtisnila v spomin.

Slišane zgodbe so bile zanimive, res so nas navdihovale. Izvedela sem tudi nekaj novih podatkov in zanimivosti. Zapomnila sem si tudi to, da se je Leon Štukelj, ko je bil star že več kot 100 let, za rekreacijo še vedno dvigoval na drogu.

Upam, da bomo takšno dejavnost še kdaj ponovili.

Maša Valentina Krašek, 5. a

(Visited 52 times, 1 visits today)
Dostopnost