V ponedeljek, 12. februarja 2018, smo se po krajšem postanku na strelišču v Grosupljem, kjer smo si izposodili opremo in zračne puške, odpravili v zasneženo Ljubljano. Udeležili smo se regijskega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem za osnovnošolce. Na tekmovanju je nastopilo 37 učencev in učenk iz sedmih osnovnih šol osrednje regije. Šmarsko osnovno šolo smo tokrat prvič zastopali Sara in Timotej Slak, Uroš, Nik in Levin Tomažin ter Urban Meglen v spremstvu učiteljice Barbare Tacer Miklavčič.

Ko so nas poklicali na svoja strelska mesta, se je pričel boj z 10 metrov oddaljeno tarčo. Za nekatere je bila tekma bolj uspešena, za nekatere manj, vendar kljub temu nismo pričakovali tolikšnega uspeha. Ekipa mlajših dečkov v sestavi Urbana Meglena, Timoteja Slaka in Levina Tomažina je namreč premagala ekipo OŠ Brinje in osvojila prvo mesto.

Urban se je med posamezniki uvrstil na prvo mesto, Timotej pa na tretje. Oba sta bila njunih prvih kolajn izjemno vesela.

Jaz sem potrdila naziv najboljše lanskoletne strelke v kategoriji starejših deklet in se z uvrstitvijo na prvo mesto uvrstila na finalno državno tekmovanje za osnovnošolce, ki bo 20. marca v Kidričevem.

Čestitke najmlajšim, predvsem pa jim želim še veliko uspeha in vztrajnosti, ki je bistvenega pomena v tem prav posebnem športu.

Besedilo: Sara Slak

(Visited 123 times, 1 visits today)
Dostopnost