Četrtošolci smo pridni bralci, zanimive knjige pa so nam sploh v užitek. Ko smo dobili povabilo za sodelovanje v projektu DEŽELA ASTRID LINDGREN, smo se vabilu z veseljem odzvali.

V projektu so sodelovali učenci in učiteljice več šol: OŠ Brinje, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, OŠ Montessori in naša osnovna šola. V sodelovanju z Mestno knjižnico Grosuplje smo pripravili tudi razstavo, na katero vas vljudno vabimo.

Učenci so zapisali:

V torek, 12. 6. 2018, smo se udeležili otvoritve razstave Dežela Astrid Lindgren, ki je potekala na OŠ Brinje. Na prireditvi smo izvedeli veliko novega o švedski pisateljici. Skozi program smo spoznali njena dela Bratec in kljukec s strehe, Mio, moj Mio, Ronja, razbojniška hči, Pika Nogavička in Brata Levjesrčna. Vsaka od šol je obdelala eno knjigo. Po branju smo tudi likovno poustvarjali.  Naše izdelke si lahko ogledate v Mestni knjižnici Grosuplje. Razstava bo odprta do meseca avgusta.
Po otvoritvi razstave smo imeli pogostitev. Dobili smo tudi vstopnico. Program in pogostitev sta nam bila všeč, verjetno tudi drugim učencem.

Upamo, da bomo s šolami sodelovali tudi v prihodnje.

Lenart, Lovro, Nik, Tina, Žan Luka

Prispevek in fotografije: Sabina Kastelic

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost