Drugi dan naravoslovnega tabora na Ptuju je bil za četrtošolce izjemno razgiban. Iz nekaterih sob so se že navsezgodaj zjutraj slišali razposajeni glasovi, spet drugi so malo potegnili jutranji spanec.

Učitelji so se ozirali v nebo in iskali najboljše možnosti za dobro in aktivno preživet dan. Zunaj je bilo precej hladno, zato smo si kar v domu ogledali multimedijsko predstavitev mesta Ptuj. Koliko zgodovinskih znamenitosti imajo! 

4. b se je nato pomeril v lokostrelstvu. Seveda tudi tekma ni manjkala in dobri zadetki so se kar vrstili. 4. a je medtem proučeval, kako podnebne spremembe vplivajo na naše življenje. Po skupinah so aktivno raziskovali različna področja okoli doma: promet, prehrano, elektriko, vodo in odpadke. Na koncu so skupine podale ideje, kaj bi v CŠODU-ju lahko spremenili, da bi bili energetsko bolj varčni in bolj prijazni do okolja.  

Med aktivnim odmorom so se učenci pomerili v košarki z učiteljem, ki vodi naš dom Štrk. Le kdo je zmagal? 

Po okusnem kosilu in počitku smo bili zopet polni energije, zato smo zamenjali aktivnosti včerajšnjega popoldneva. Nekateri so plezali na plezalni steni, drugi pa spoznavali vesolje in izdelovali planete našega osončja.

Zvečer smo bili že rahlo utrujeni, a za večerne dejavnosti nikoli ne zmanjka energije. 

Kaj pa sledi? Vsi že nestrpno čakamo sonček, ker nas pred povratkom domov čaka super dogodivščina. Kakšna, pa izveste kmalu.

Učenci 4. razreda z učitelji Sabino, Natašo, Markom in Maticem

(Visited 154 times, 1 visits today)
Dostopnost