Drevo.

Izgubilo je že vse liste. Žalostno raste globlje v mraz. 

Obrnem se levo. 

Na hladnem podu sta parkirana dva avtomobila. 

Ob njiju so smetnjaki. Trije smetnjaki. Rdeč, rumen in bledo rdeč. Rdeč smetnjak je napolnjen do vrha. Rumenemu se pokrov ne zapre več. Bledo rumen pa prazen tiči zraven. 

Nekje zadaj za smetnjaki sedita punca in fant. Punca se naslanja na njegovo ramo in se smehlja. On pa ji nekaj šepeta v uho. Sprašujem se, kje sta se našla. Se poznata tri tedne ali morda tri leta? Se imata rada? Sta srečna?

Odlomek, Maša Valentina Krašek: Pogled skozi okno

V poznem četrtkovem popoldnevu smo sošolci, starši, razrednik, knjižničarka in mentorica ponovno zaploskali prispevku in interpretativnemu branju finalistke 35. Roševih dni, Maši Valentini Krašek, ki je v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna predstavila nagrajeno avtorsko delo. Na literarnem druženju, ki ga je povezovala slovenska pisateljica Nina Kokelj, so mladi avtorji v pomlad prinesli svežino in poustvarjalno vedrino, pisani družbi v občinstvu pa ponudili možnost za zdravico svetli prihodnosti (književnega) sveta.

Maši Valentini, ki ji bo s prispevkom v Kulturnicah na Valu 202 mogoče prisluhniti 23. 4. ob 14.00, ponovno čestitamo za uspeh.

Besedilo: Barbara Struna

Fotografije: B. Struna in Andreja Zupančič Kojić

(Visited 225 times, 1 visits today)
Dostopnost