V okviru projekta Cvetoče šole (pozitivna psihologija) smo tekom drugega polletja v okviru pouka z razredom 6. a izvedli delavnice, kjer so učenci spoznavali svoja močna področja, pridobivali na znanju iz pozitivne psihologije, se urili v čustveni in socialni inteligenci ter prepoznavali situacije, v katerih lahko delujemo s pomočjo naših močnih področji.

Veliko smo razmišljali, zapisovali svoje ideje in svoja opažanja, se urili v izražanju svojih misli in čustev, prepoznavali in krepili naša močna področja, jih poskušali še dodatno okrepiti in razviti ter prepoznati v vsakdanjih situacijah. Med samimi dejavnostmi smo se igrali veliko socialnih iger, vmes naredili tudi kakšen energizer, predvsem pa smo se res veliko nasmejali in povezali med sabo kot razred.

Ob zaključku je vsak učenec dobil pisemsko ovojnico, ki jo je na začetku delavnic dobil. V njej so bile njegove osebne stvari ter sporočilo učiteljice. 

Kot epilog prvega dela delavnic je sledila še anketa, ki bo pokazala, ali delavnice dosegajo svoj namen.

Tudi v prihodnjem šolskem letu bomo z delavnicami nadaljevali in se vsi že zelo veselimo. Sedaj pa vsi skupaj odhajamo na zaslužene počitnice. 

Besedilo in fotografije: Lara Lipnik

Delavnice izvajala: Lara Lipnik in Petra Hribar Horzelenberg 

Tehnična podpora: Ana Srebrnič

(Visited 75 times, 1 visits today)
Dostopnost