DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 20. 3. | **Mlečni riž s čokoladnim posipom (M), krispi ploščica (G), hruška. | Cvetačna juha z drobnjakom (G, M, Z), testenine z jurčki in slanino (G, M), solata po izbiri, voda. | Sirni namaz z zelišči (M), koruzni kruh (G), paprika. |
TOREK, 21. 3. | Tunin namaz (R, M), *bio kruh (G), koruza, zeliščni čaj. | Grahova juha (G, M), mesna/zelenjavna musaka (G, M, J, Z), solata po izbiri, voda. | Sirova štručka (G, M), čokoladno mleko (M). |
SREDA, 22. 3. | Hamburger, kajzerica (G), kečap, majoneza (M), solata, sok. | Enolončnica z repo in mesom/brez (G, GS), pirin kruh (G), mafin (G, M, J), voda. | Riževi vaflji, sadje. |
ČETRTEK, 23. 3. | Rešetko, navihanček s sadnim nadevom (G, M, J), kakav (M), mandarina. | Kremna zelena juha (G, M), piščančji pad thai (G, S, SS, O), riž, solata po izbiri, voda. | Sirov polž (G, M, J), sok. |
PETEK, 24. 3. | Jagodni namaz, kisla smetana (M), ovseni kruh (G), sadni čaj, jabolko. | Juha z brstičnim ohrovtom (G, M), losos z bučnimi semeni (R), pečena polenta z mocarelo in paradižnikom (G, M), solata po izbiri, voda. | Ovseni piškoti (G), banana. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.