DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 22. 4. | Kruhov rogljič (G), mlečni jogurt (M), jagode. | (Nepikanten)čili z mesom/ s sojinim drobljencem (G, S, VB), pisani kruh (G), oreo kolaček (G, M, J, O), voda. | Marmeladni namaz, pirin kruh (G), ananas. |
TOREK, 23. 4. | Sirni namaz/namaz s papriko (M), *bio kruh (G), sadni čaj, jabolko | Kremna juha z belim fižolom, porom in avokadom (G, VB, M), mesni/zelenjavni žlikrofi (G, M, J), s sirovo/paradižnikovo omako (G, M), solata po izbiri, voda. | Sendvič s šunko in sirom (G, M), kisle kumarice. |
SREDA, 24. 4. | Cvetačni polpet (G, M, J, SS), temna bombetka (G), kečap, majoneza (M), sok, solata. | Zeljna juha (Z), pad thai s piščancem, zelenjavo in indijskimi oreščki (G, S, SS, O), riž, solata po izbiri, voda. | Frutabela (G, M, O), hruška. |
ČETRTEK, 25. 4. | Margerita žepek (G, M, J), zeliščni čaj, grozdje. | Paradižnikova juha (G), tortilja s piščancem/brez, zelenjavo, kislo smetano in načo sirom (G, M, VB), solata po izbiri, voda. | Topljeni sirček (M), koruzni kruh (G), paprika. |
PETEK, 26. 4. | Čokoladni namaz (M, O), polbeli kruh (G), alpsko mleko (M), melona. | Kokošja juha z zakuho (G, Z), mesna štruca z ovsenimi kosmiči (G, M, J), pire krompir (M), kumare v omaki (G, M), solata po izbiri, voda. | Mlečna štručka (G, M), sok. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Kljub nenehnemu trudu zaposlenih v kuhinji, da s preventivnimi ukrepi zagotovijo pripravo hrane brez posameznih alergenov, zaradi navzkrižne kontaminacije obstaja možnost prisotnosti sledi le-teh.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.