Jedilnik

DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK,
13. 5.
*Mlečna kaša s čokoladnim/lešnikovim
posipom (G, M, O),
hruška.
Brokolijeva juha (Z),
piščančji trakci v smetanovi omaki (G, M),
kmečki njoki (G),
solata po izbiri, voda.
Sendvič s šunkarico in kilsimi kumaricami.
TOREK,
14. 5
.
Hamburger,
kajzerica (G),
kečap, gorčica (GS),
solata, sok.
Goveja juha z zakuho (G, Z),
goveji chop suey
(G, M, Z, VB, S),
riž, solata po izbiri, voda.
Riževi vaflji z oblivom (M),
mango.
SREDA,
15. 5.
Marmelada, maslo (M),
črni kruh (G),
zeliščni čaj,
jagode.
Enolončnica z zelenjavo, smetano in puranom/brez
(G, M, Z), ovseni kruh (G),
sadna kupa s smetano (M),
voda.
Maslena štručka
(G, M),
sok.
ČETRTEK,
16. 5.
Rogljiček (G, M, J),
alpsko mleko (M),
banana.
Ohrovtova juha (Z),
mesna lazanja/s sojinim drobljencem (G, M, J, S),
solata po izbiri, voda.
Topleni sirček (M),
koruzni kruh (G),
korenček.
PETEK,
17. 5.
Štručka s slanino (G, M, J),
*eko jabolčni sok,
melona.
Grahova juha z zlatimi kroglicami (G, Z),
ribji file na žaru (R),
ocvrt krompir,
zelenjava na žaru,
solata po izbiri, voda.
Krekerji (G),
sadna skuta (M).

Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten                                       S – soja                                      VB – volčji bob
M – mleko                                       O – oreščki                                  ME – mehkužci
J – jajca                                           Z – listna zelena                          ŽD – žveplov dioksid
R – ribe                                           GS – gorčično seme                    SU – sulfiti
A – arašidi                                       SS – sezamovo seme                

Kljub nenehnemu trudu zaposlenih v kuhinji, da s preventivnimi ukrepi zagotovijo pripravo hrane brez posameznih alergenov, zaradi navzkrižne kontaminacije obstaja možnost prisotnosti sledi le-teh.

*bio, ekološka pridelava                                **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. 

(Visited 52.540 times, 1 visits today)
Dostopnost