Jedilnik

OD 24. DO 28. 1. 2022
 DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK, 24. 1.Med, maslo (M), *bio kruh (G), zeliščni čaj, kivi.Zelenjavna/mesna mineštra s testeninami (G, Z), polnozrnati kruh (G), borovničev štrukelj (G, M, J), voda.Frutabela (G, M, O, jabolko.
TOREK, 25. 1.Sirova štručka (G, M), kakav (M), grozdje.Ohrovtova juha (G, Z), paniran ribji file (R, G, M, J), krompir Dauphine (G, M), zelenjava na žaru, solata po izbiri, voda.Čokoladni namaz (M, O), črni kruh (G), mleko (M).
SREDA, 26. 1.Temna štručka s hrenovko (G, M), kečap, majoneza (M), mandarina, sok.Porova juha (G, Z), puranji trakci v smetanovi omaki (G, M), rženi njoki (G), solata po izbiri, voda.Sirov polž (G, M), ledeni čaj.
ČETRTEK, 27. 1.Ego sadni smuti (M), kruhov rogljič (G), suho sadje.Bučkina kremna juha (G, M, Z), telečji rezki v gorčični omaki (G, GS), zelenjavni kuskus (G), solata po izbiri, voda.Masleni piškoti (G, M), 100 % sok.
PETEK, 28. 1.Jajčni namaz (M, J), *bio kruh (G), sadni čaj, sveža zelenjava.Grahova juha z zlatimi kroglicami (G, Z), mesna/zelenjavna lazanja (G, M, J, VB), solata po izbiri, voda.Maslena štručka (G, M), banana.

Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten                                       S – soja                                      VB – volčji bob
M – mleko                                       O – oreščki                                  ME – mehkužci
J – jajca                                           Z – listna zelena                          ŽD – žveplov dioksid
R – ribe                                           GS – gorčično seme                    SU – sulfiti
A – arašidi                                       SS – sezamovo seme                

Obroki lahko vsebujejo alergene v sledovih.

*bio, ekološka pridelava                                **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. 

(Visited 11.623 times, 8 visits today)
 
 
 
Dostopnost