V torek, 9. 4., so se vsi trije zbori šole predstavili na Območni reviji pevskih zborov v Kulturnem domu Grosuplje. Vsak zbor je za svoj nastop skrbno pripravil tri skladbe, s katerimi so se na odru dvorane, polne otrok, predstavili v najboljši možni luči. Njihov nastop je v prvi vrsti pozorno ocenjeval strokovni spremljevalec Matjaž Vehovec. Mladinski pevski zbor je nastopil kot prvi in poslušalce očaral s prijetnim in raznolikim programom. Najmlajši pevci, ki pojejo v Cici zboru, so se prvič srečali s tovrstnim nastopom in opravili so z odliko. Najštevilčnejši zbor šole, otroški pevski zbor, pa je publiko zabaval z narobe svetom, zmajem in tolminskim narečjem. Koncert se je zaključil s skupno pesmijo, zadonela je vse dvorana.

Ker je dober nastop na območni reviji pevskih zborov odskočna deska za udeležbo na regijskem tekmovanju, so se prav vsi pevci zelo potrudili. Otroški pevski zbor pa je bil tisti, ki je s svojim ubranim petjem strokovnega spremljevalca Matjaža Vehovca najbolj prepričal in po njegovih ocenah predlagal, da se v prihodnjem letu zbor udeleži regijskega tekmovanja.

Rezultata smo bili prav vsi zelo veseli, z veliko dodatne motivacije ob odličnem uspehu se bomo naslednje šolsko leto vrgli v delo, da se čim bolje predstavimo tudi na regijskem tekmovanju.

Iskrene čestitke vsem pevcem.

Besedilo: Nives Kemperle

Fotografije: JSKD

(Visited 77 times, 1 visits today)
Dostopnost