DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 6. 5. | Sendvič s puranjimi prsmi, rezino sira in kislimi kumaricami (G, M), sadni čaj. | Zelenjavna juha (Z), piščančji zrezek, pire krompir (M), kremna špinača (G, M, Z), solata po izbiri, voda. | **Rogljiček s sadnim nadevom (G, M, J), alpsko mleko (M). |
TOREK, 7. 5. | Kremno maslo (M), *bio kruh (G), korenje. sok. | Ričet z mesom/brez (G, VB, Z), ovseni kruh (G), kokosova kocka (G, M, J), voda. | Krispi ploščice (G), melona. |
SREDA, 8. 5. | Sojini polpet (G, M, SS, J), temna kajzerica (G), kečap, majoneza (M), solata, limonada. | Bučkina juha (Z), *pirini peresniki z bolonjsko omako (G) /sojinim drobljencem (S), solata po izbiri, voda. | Pašteta (M), koruzni kruh (G), koruza. |
ČETRTEK, 9. 5. | Piščančji namaz (M), *bio kruh (G), paprika, paradižnik, ledeni čaj. | Paradižnikova juha (G), zelenjavna rižota/rižota z morskimi sadeži (G, Z, ME), solata po izbiri, voda. | Makovka (G), 100% sok. |
PETEK, 10. 5. | Hrustljavi misli (G, M, O), sadni jogurt (M), jagode, | Gobova kremna juha (M, Z), telečji paprikaš (G, M), pečena polenta s paradižnikom in mocarelo (G, M), solata po izbiri, voda. | Sirov polž (G, M, J), voda. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Kljub nenehnemu trudu zaposlenih v kuhinji, da s preventivnimi ukrepi zagotovijo pripravo hrane brez posameznih alergenov, zaradi navzkrižne kontaminacije obstaja možnost prisotnosti sledi le-teh.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.