DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK, 2. 9. | Sendvič s piščančjo salamo, rezino sira in kislimi kumaricami (G, M), sok, sladoled (M). 1.r: tortica (G, M, J), sok. | Goveja juha z zakuho (G, Z), jufka (tortilja, kebab meso, omaka, zelje, paradižnik (G, M)), voda. | Grisini (G), nektarina. |
TOREK, 3. 9. | **Med, maslo (M), *bio kruh (G), alpsko mleko (M), lubenica. | Zelenjavna juha, *eko špageti z bolonjsko omako (G), riban sir (M), solata po izbiri, voda. | Sadna skuta (M), fit štručka (G). |
SREDA, 4. 9. | Pica (G, M, J), limonada, rukola. | Pašta fižol s tortelini, mesom/brez (G, VB, M), pirin kruh (G), sadna kupa s smetano (M), voda. | Topljeni sirček (M), koruzni kruh (G), paprika. |
ČETRTEK, 5. 9. | Sadni jogurt (M), kruhov rogljič (G), marelice. | Bučkina juha, pečen ribji file (R), krompir Daufhine (M), baby korenček, solata po izbiri, voda. | Rogljiček s čokoladnim nadevom (G, M, J, O), 100% sok. |
PETEK, 6. 9. | Tunin namaz (R, M), *bio kruh (G), češnjev paradižnik, ledeni čaj. | Paradižnikova juha (G), čevapčiči, prebranec (VB, G), riž, solata po izbiri, voda. | Masleni keksi (G, M), slive. |
Obroki vsebujejo alergene iz priloge II Uredbe EU 1169/2011 in so označeni s kraticami:
G – gluten S – soja VB – volčji bob
M – mleko O – oreščki ME – mehkužci
J – jajca Z – listna zelena ŽD – žveplov dioksid
R – ribe GS – gorčično seme SU – sulfiti
A – arašidi SS – sezamovo seme
Kljub nenehnemu trudu zaposlenih v kuhinji, da s preventivnimi ukrepi zagotovijo pripravo hrane brez posameznih alergenov, zaradi navzkrižne kontaminacije obstaja možnost prisotnosti sledi le-teh.
*bio, ekološka pridelava **lokalna pridelava
Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila.